Schoolschaak-trainers gezocht!


Sinds jaar-en-dag geeft Poulien Knipscheer – Schaakopleidingen schaaklessen op diverse basisscholen in en om Rotterdam. Zij doet dit samen met nog een aantal trainers, waaronder ook studenten die door Poulien zelf zijn opgeleid.

Het afgelopen jaar is de vraag vanuit scholen naar schaaklessen enorm gegroeid. De toename is zelfs zo groot, dat Poulien nu trainers te kort komt. Zij is nu dus naarstig op zoek naar schaaktrainers die zelfstandig een groep kunnen begeleiden, maar daarnaast ook zeker naar jongeren die het vak van schaaktrainer willen leren (liefst samen met een trainerscursus) en voor wie het geven van schaaklessen een leuke bijverdienste kan zijn. Want hoewel sommige scholen nog wel eens verwachten dat alles gratis is, is dat allang niet meer zo.

Dus bij deze de oproep aan iedereen die geïnteresseerd is in het mooie vak van schaaktrainer: neem contact op met Poulien (schaakopleidingen@gmail.com of 0613161788). Zij heeft voldoende scholen met leerlingen die graag schaakles krijgen. Zij zorgt voor de afspraken met die scholen en ook voor het materiaal, waarna jij direct aan de slag kunt met het geven van de training.

Ongetwijfeld is Poulien niet de enige die op zoek is naar schaakdocenten. Dus sluit je gerust aan bij je eigen club, het buurthuis in jouw regio of wat dan ook! Want hoe meer schaakles, hoe beter, toch?