Shah Mata zomertoernooi nog niet beslist


BESLISSINGEN SHAH MATA ZOMERTOERNOOI VALLEN IN DE LAATSTE RONDE.

In de achtste ronde van het Hans van Hengel Zomertoernooi speelden 30 deelnemers in zeven groepen. Vier spelers wisten hun drie partijen te winnen en zo vijf punten aan hun totaal te voegen.

Paul de Freytas was in Groep 3 de sterkste. Bram Steijn en Dik van der Pluijm die wat lager stonden waren de baas in de Groepen 4 en 5. Fritz Dueller won in Groep 7. Gerard Groen scoorde 3½ punt in Groep 6 en met hetzelfde aantal deelden Nick Bootsma en René de Lange plaats 1 in Groep 2. Tenslotte won Nathanael Spaan Groep 1 met 3½ punt. Hij moest John La Gordt Dillié in een partij met wisselende kansen een halfje toestaan.

In de totaalstand blijft, de niet spelende, David van der Mast aan de leiding met 23 punten. Tweede is Nathanael Spaan met 21½ punt. Nathanael kan David nog achterhalen, omdat hij nog een slechtste resultaat uit de voorgaande ronden mag wegstrepen. Op het voorlopige podium worden zij vergezeld door Paul de Freytas die door zijn vijfpunter op 21 punten terecht is gekomen.

In de strijd tot ELO 1900 staat Jimme de Zeeuw er goed voor met 16 punten en nog een resultaat te vervangen, gevolgd door Theo van der Sluis ook met 16 en John La Gordt Dillié met 15 punten.

Tot ELO 1700 leidt Michel van Egmond met 17 punten op de voet gevolgd door Nick Bootsma met 16½ punt. Tot ELO 1500 staat Piet Dijksman met 14 punten bovenaan, gevolgd door Herman van Os met 12½ punt. En tenslotte leidt Fritz Dueller comfortabel met 15 punten het klassement voor spelers met een ELO tot 1300.

De laatste ronde van het Shah Mata Zomertoernooi wordt gespeeld op dinsdag 27 augustus. Uiteraard wordt er dan geknokt om de prijzen, maar ook schakers die “gewoon” drie partijtjes willen komen schaken zijn van harte welkom. De aanvang is 20.00 uur en deelname is gratis.

Hieronder de stand na de voorlaatste ronde:

 

Downloaden (DOCX, 21KB)