Sliedrechts Rapid Vakantietoernooi krijgt spannend slot


SLIEDRECHT –  Na de 5e avond van het Sliedrechts Rapidschaak Vakantietoernooi is het veld verder in elkaar geschoven en komt alles aan op de 3 laatste speelronden op de laatste avond.  In de strijd om de toernooiwinst deed Rik de Wilde uitstekende zaken door in een spannend eindspel concurrent Arjan van der Leij te verslaan. Hierdoor kwamen ze op gelijke hoogte en voeren ze nu het veld aan. Maar kort daarachter staan de Sliedrechtse clubkampioen Jorik Klein en de Papendrechtspeler Bert Terlouw. Zij zullen nog wel de koplopers treffen, dus die confrontaties gaan om de toernooiwinst.  Voor de top 5 zijn nog meer kandidaten.  Zo speelt Arjan Kreukniet een toptoernooi en zitten Tim Schakel en Andries Dekker daar weer kort achter.  Een mooi affiche dus voor de laatste speelavond.

IMG_2068

In Groep 2 zijn het 2 Sliedrechtse jeugdschakers die brutaal de leiding hebben genomen. Adrian Mensing is uitstekend in vorm en liet dit ook deze avond weer zien.  Met zijn huidige prestatie zou hij zelfs meedoen in de subtop van Groep 1. Ook Floris Verweij maakt nog kans op de winst.  Slechts een kleine achterstand scheidt hem van Adrian en dat kan op de slotavond nog teniet gedaan worden. Ook Bert Dobber kan hier nog de groepswinst pakken, terwijl een grote groep schakers ook nog strijdt voor een plek in de top 5.

IMG_2054

Groep 3 is niet minder spannend.  Peter Dekker en Hans Koedam deden goede zaken en kunnen onderling gaan uitmaken wie de groep wint.  Het veld daarachter lijkt voor het brons te gaan strijden, maar daar zijn ook nog veel kandidaten voor.

Nog één avond te gaan.  Het is natuurlijk nog altijd mogelijk in te stromen.  Voor een plek in het klassement gaan lukt dan niet meer, maar het is wel een mooie manier om weer in vorm te raken voor het nieuwe seizoen. Voor thuisschakers is het een ideale manier om eens kennis te maken met wedstrijdschaak.  Van harte welkom, informatie via: martijnstoker@hotmail.com

Lees hier meer

door Marcel Klein