Sliedrechts Vakantietoernooi: De achtervolging is ingezet


Na de derde schaakavond van het Sliedrechts Vakantietoernooi is het veld aan de top weer wat in elkaar geschoven. Leider Rembrandt Bruil kwam niet in actie, en dit gaf Sliedrechts clubkampioen Peter van den Bergh en Giessen / Linge speler Eddy Korevaar de kans om in te lopen. Peter won alle drie partijen en zet daarmee een serieuze aanval op Rembrandt in.
De vakantie is echt begonnen en dat merkten we op deze avond ook. Nog steeds waren er 21 partijen en dat houdt in dat er nog steeds dik 40 man in Sliedrecht kwam schaken. Na de korte zomerstop van twee weken, zal het in augustus wel weer drukker worden.  In een gezellig entourage had de bardienst weer voor heerlijke hapjes gezorgd die tijdens de partijen gretig aftrek vonden. Mooi om te zien dat er zelfs tussen de ronden, maar ook daarna gewoon weer verder gesnelschaakt wordt.  Ook de vele verschillende Belgische biertjes vonden hun weg naar de schakers.In groep 1 zullen de komende weken nog enkele goede schakers instromen, dus het gaat nog spannend worden.  Maar voorlopig lijken Rembrandt en Peter al een flinke basis voor een topnotering te hebben gelegd.

In groep 2 ligt alles nog open. Lokale jeugdspeler William Gijsen stroomde in en liet direct zien grote kanshebber te zijn voor een toppositie, maar de concurrentie is zwaar en sterk. Robert Goedegebuur en Martin Prins hebben zelfs nog 100%, maar moeten nog wel wat partijen spelen om in de eindrangschikking te komen. Ron Melger kende weer een uitstekende avond en won drie keer, maar ook Bert Dobber schuift rustig aan naar boven.

In groep 3 tenslotte moest Ben van Bloppoel een stapje terug doen, maar nog steeds heeft hij de beste papieren. Maar er staan veel spelers te trappelen om het in augustus Ben lastig te maken. Opvallend in de top staat Ger Schraa, die een mooie start had, maar ook lokale spelers als Daniel de Bruin, Luana Mensing en Mark Cauwenbergh maken nog goede kans. In deze groep schaken ook veel thuisschakers en dat maakt het leuk voor iedereen om in te stromen.

Na een korte zomerstop, zal de vierde speelavond zijn op 10 augustus. Voor wie een keer mee wil doen: alle info staat op www.schakendsliedrecht.nl

Van: Marcel Klein en Martijn Stoker