SSV Klim-Op C1 Nederlands kampioen


SSV Klim-Op C1 Nederlands kampioen

Op zaterdag 30 november werd in het “Podium Aan De Maas” in Rotterdam de vierde en tevens laatste speeldag van het Nederlands kampioenschap voor jeugdclubteams gehouden.

Door Jan Sijbesma

In de C-categorie (tot 14 jaar) voerde ssv Klim-Op uit Capelle aan den IJssel na de eerste drie speeldagen de ranglijst aan. Op de laatste speeldag wachtte naaste concurrent Chesscool uit Haarlem. Het werd een moeilijke wedstrijd voor onze denkhoofden. Chesscool won met 3-1 en de titel was uit zicht. In de laatste ronde moest leider Chesscool tegen het sterke team van SV Almere, waar de Klim-Op op de vorige speeldag nipt van gewonnen had. Dat bleek voor het team uit Haarlem een te moeilijke opgave. Ze verloren met 3½ – ½.

Zou de titel dan toch nog naar de Capelse formatie gaan? Dan moest er wel gewonnen worden van de Meppeler Schaakvereniging. Onze bord 1-speelster Dana Verheij won redelijk snel, maar op de andere borden was het een zware strijd. Kathleen Velasco op bord 3 wist na een lang gevecht remise te halen. Nu was er nog één punt nodig op de borden 2 en 4. En ja…Alan Bakija op bord 2 won de partij. De titel was binnen. Jannes Westerhof op bord 4 was zo gefocust op zijn stelling, dat hij nog niet door had, dat de titel al binnen was. Zijn koningsaanval mislukte, maar de overwinning was een feit: 2½ – 1½

Een knappe prestatie van het Klim-Op-viertal! En dan te bedenken, dat vaste eerste bordspeler Daniel Franke niet mee kon doen op deze laatste speeldag i.v.m. ziekte. Ook hij deelt mee in het kampioenschap! Dat geldt ook voor Clovis Kien en Hein Schouwenaars, die ook een paar ronden meegedaan hebben.

V.l.n.r. Kathleen Velasco, Dana Verheij, Jannes Westerhof, Alan Bakija en daar achter teamleider Jan SijbesmaOp de teamfoto: v.l.n.r. Kathleen Velasco, Dana Verheij, Jannes Westerhof, Alan Bakija
en daar achter teamleider Jan Sijbesma.

SV Almere werd door de overwinning op Chesscool in de laatste ronde nog tweede en Chesscool werd derde. Klim-Op had één matchpunt meer dan de nummers 2 en 3. De onderlinge krachtsverhoudingen waren klein. Gefeliciteerd met deze nationale titel, Klim-Oppers!

SSV KlimOp C1 NL kampioen 2019