Tata Steel Chess 2022 zonder amateurs


PERSBERICHT TATA STEEL CHESS TOURNAMENT

21 december 2021

Tata Steel Chess Tournament 2022 gaat door, maar zonder amateurs.

Het Tata Steel Chess Tournament 2022 gaat door, maar zonder amateurgroepen. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie besloten dat het niet verantwoord is om in januari amateurschakers te ontvangen in Wijk aan Zee.

De Gemeente Beverwijk is hiervan op de hoogte gesteld en heeft begrip voor de beslissing. Eerder was al bekendgemaakt dat er geen publiek zou worden toegelaten. Concreet betekent dit dat alleen de topsporters van de Tata Steel Masters en Tata Steel Challengers op 14 januari naar Wijk aan Zee komen voor het Tata Steel Chess Tournament 2022. Dit is in lijn met het topsportbeleid van de overheid en NOC*NSF tijdens de coronapandemie.

Het toernooi zal net als de editie van dit jaar wereldwijd live te volgen zijn via de website www.tatasteelchess.com. Het jaarlijkse Tata Steel Chess Festival (22 en 23 januari) voor kinderen zal online plaatsvinden. De organisatie begrijpt dat het niet doorgaan van de amateurtoernooien voor velen een teleurstelling is en spreekt de hoop uit dat tijdens de 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament in 2023 weer amateurs en publiek kunnen worden toegelaten.

Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament 2022 is te vinden op www.tatasteelchess.com.

TaTa Steel Toernooi 2021