Terugblik op de PJK FGH


Zaterdagmiddag 13 januari zijn de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen 2024 in de leeftijdscategorieën F, G en H gespeeld. F is geboren in 2015, G in 2016 en H in 2017 en later. Speellocatie was evenals vorig jaar de Eduard van Beinum school in Rotterdam. Een prachtig gebouw waar de RSB erg blij mee is. Hopelijk kan het toernooi er volgend jaar weer gehouden worden!

Kampioen bij de F-jeugd werd David Mravyan van De koddige koning. Hij mag naar het NJSK, net als de nummer 2, Ziyang Huang van SSV Klim-Op. Op een gedeelde derde plaats eindigden Yuway Li, Jan-Peter Liu en Karan Khadad. Dit drietal van SSV Klim-Op gaan in een barrage uitmaken wie het derde NSJK-ticket krijgt.

Kampioen bij de F-meisjes werd Eviënne Jongejan van Schaakclub PASCAL. Als ONJK kampioen was zij al geplaatst voor het NJSK. Daarom mag de nummer 2, Doudou Huang van SSV Klim-Op, ook naar het NJSK.

Kampioen bij de G-jeugd werd Zidan Kazi. Hij speelt zowel bij DD uit Den Haag als bij SV Spijkenisse. Dat geldt ook voor de nummer 2, Mithran Gnanasekaran. Beide jongens mogen naar het NJSK.

Kampioen bij de G-meisjes werd Maithili Bhaskarabhatla van JSV Kralingen. Zij was al geplaatst voor het NJSK. Tweede werd Rhoda Nova Wilting van De koddige koning. Derde, met evenveel punten, werd Charlene Chong van SSV Klim-Op. Beide meisjes gaan in een barrage uitmaken wie het NSJK-ticket krijgt.

Kampioen bij de H-jeugd werd Ziqing Fu van SSV Klim-Op. Nummer 2, Jonathan Jiao, ook van SSV Klim-op, behaalde evenveel punten. Beide jongens gaan in een barrage uitmaken wie het NSJK-ticket krijgt.

Kampioen bij de H-meisjes werd Sara el Bouchtaoui van RSR Ivoren Toren. Nummer 2, Yuna Klijn van de Sint Jozefschool, haalde evenveel punten. Direct na de prijsuitreiking speelden zij een barrage tegen elkaar. Twee snelschaakpartijen, één met wit en één met zwart. Yuna won beide partijen en mag daarom naar het NJSK.

Alle 69 deelnemers kregen een medaille en er werden 30 bekers uitgereikt (in elke jeugd- en meisjescategorie bekers voor de eerste 5 in de eindstand). Bij de F-meisjes en de H-jeugd behaalden de nummers 6 evenveel punten als de nummers 5. Beide nummers 6 krijgen voor de gedeelde vijfde plaats alsnog een beker thuis gestuurd.

De eindstanden zijn via onderstaande links in PDF formaat te bekijken.

F-jeugd

Downloaden (PDF, 124KB)

F-meisjes

Downloaden (PDF, 123KB)

G-jeugd

Downloaden (PDF, 124KB)

G-meisjes, H-jeugd en H-meisjes (speelden samen in één groep)

Downloaden (PDF, 125KB)

Hieronder nog een aantal foto’s.