Tim van Breda wint het 69e WSV Inter Nos drieronden-toernooi


Zaterdag 2 maart vond het traditionele drierondentoernooi van Waddinxveen Inter Nos plaats dat maar liefst voor de 69e keer werd gehouden. Dit toernooi staat vooral bekend om de opzet (3 partijen met een bedenktijd van 1 uur per partij) maar bovenal om de goede atmosfeer en gezelligheid.

Dit jaar hadden vijfenvijftig schakers uit het hele land de weg naar het wijkgebouw ‘het Zuidhonk’ te Waddinxveen weten te vinden, waar om iets over tienen de partijen van start gingen. Het mooie weer had blijkbaar het beste in deelnemers naar boven gehaald en er werd dan ook fors gestreden op de diverse borden. Pas even over half twaalf viel de eerste beslissing te noteren. Na de gezellige lunch waar veel deelnemers onder het genot van soep en broodjes even konden bijkletsen met oude bekenden, ging om 13 uur de tweede ronde van start gevolgd door de derde ronde om 15 uur.

In de kroongroep gaven de schakers elkaar weinig toe en werden er mooie en zware partijen uitgevochten. Uiteindelijk eindigden Tim van Breda en Arian de Bruijne beiden op 2 punten. Hierdoor moest een snelschaakpartij de beslissing brengen wie zich toernooiwinnaar mocht noemen. Na wederom een spannende partij waarbij het publiek toestroomde wist Tim de partij door tijdsoverschrijding van Arian in zijn voordeel te beslissen!

We kunnen terugzien op een mooi en sportief verlopen toernooi en velen hebben reeds gezegd om volgend jaar bij het 70e toernooi weer aanwezig te zijn!

Wim Hennink

Tim van Breda wint het 69e WSV Inter Nos drierondentoernooi