Trainerscursus in Kralingen


In het voorjaar van 2019 zal er bij JeugdSchaakVereniging Kralingen een trainerscursus plaats vinden. Deze cursus is voornamelijk gericht op jongeren maar natuurlijk mogen er ook ouderen deelnemen.

Tijdens deze cursus zal ingegaan worden op de vele aspecten van het lesgeven aan kinderen. Dat dat varieert van: ‘meester, kan je me helpen mn jas dicht te maken’ tot ‘ik zie niet hoe je deze stelling moet winnen’ of ‘ik weet niet wat voordelige ruil betekent’, is natuurlijk één van de aspecten.

Er zal zeker ook uitgebreid ingegaan worden op de stappenmethode, een goede lesopbouw, foutenanalyse en wat je van (soms hele jonge) kinderen mag/moet verwachten (en wat je vooral niet kunt verwachten)

Ook zal er wat aandacht zijn voor ‘randvoorwaarden’, je wordt best nog wel eens gevraagd om les te geven onder tamelijk hopeloze omstandigheden. Gelukkig is het bij de meeste clubs redelijk tot goed geregeld, maar tegen welke omstandigheden zeg jij ‘nee!’?

De cursus zal plaats vinden op 5 maandagavonden tussen 19:00 en 22:00 in de Kralingsche School, Rozenburglaan 27, 3062 EB Rotterdam

Cursusleider is Rik Pronk

De cursusavonden zijn: 28 januari, 18 februari, 18 maart, 8 april en 13 mei, Reservedatum 3 juni

De cursus kost: 80,-

We verwachten van de cursisten dat ze (vrijwel) altijd aanwezig zullen zijn, wat opdrachten als huiswerk zullen doen en stage zullen lopen bij een ervaren docent (dat kan op de eigen club, maar er zijn ook ruim voldoende mogelijkheden buiten de eigen clubavond)

Wie de cursus naar tevredenheid afrondt, ontvangt van de KNSB een erkend certificaat om schaaktraining te mogen geven.

Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Poulien Knipscheer, info@schaakopleidingen.nl, 06-13161788 of zich direct aanmelden bij de KNSB (bondsbureau@schaakbond.nl)