Twee nieuwe KNSB-websites: schaken.nl en schaakbond.nl


De KNSB meldt: Op 1 juni is ook de tweede nieuwe website live gegaan. Naast www.schaken.nl is er nu ook een nieuwe www.schaakbond.nl. Waarom twee sites en hoe werken ze samen?
 

 
Allereerst is www.schaken.nl er voor de individuele schaker die graag schaaknieuws bekijkt, toernooien zoekt, uitslagen van competities volgt en ratinggegevens bekijkt. De kalender verwijst hier naar alle toernooien in Nederland.
 

 
Daarnaast is er www.schaakbond.nl die meer op de ondersteuning is gericht. Op deze site staan uitgebreide reglementen, opleidingen voor trainers en scheidsrechters en alles gericht op de doelgroepen zoals clubs, scholen en toernooiorganisatoren. De agenda verwijst naar speciale schaakactiviteiten zoals cursussen. De toernooien staan op schaken.nl bij kalender.

Het is wellicht even klikken van de ene site naar de andere site (dat kunt u op de pagina’s rechts bovenaan doen), maar op een gegeven moment, zo verwacht men bij de KNSB, zullen de bezoekers meer gewend raken waar de voor hen belangrijke zaken staan.

Er zal de komende tijd nog verder aan de sites worden gesleuteld. Voor vragen graag een berichtje naar: bondsbureau@schaakbond.nl