Vakantietoernooi Schaakvereniging Sliedrecht weer van start!


SLIEDRECHT – Na een tussenpauze van 3 jaar is afgelopen donderdag eindelijk de lustrum editie van het vakantietoernooi van start gegaan.  Door de COVID-19 pandemie werd de schaakkalender de afgelopen jaren flink door elkaar geschud, maar de 5e editie van dit altijd gezellig toernooi ging nu toch echt weer door. Veel schakers van de vereniging, maar nog veel meer schakers van buiten Sliedrecht wisten gebouw “De Havik” weer te vinden om 3 partijen te schaken.

Dan nu over op de orde van de schaakavond, waar de sfeer er goed in zat door de hoge opkomst en goede voeding en laving. In groep 3 waren oud-jeugdleden Koos van den Berg en Joran van Eyl verrassend goed op dreef: 3/3 voor Koos en 2/3 voor Joran. Wat leuk om te zien dat deze jongens na jarenlang niet geschaakt te hebben het spelletje nog aardig onder de knie hebben! Marcel Klein wist jeugdtalent Jabber Al-Yassin knap te bedwingen. In groep 2 wist Yaro van Beest zijn goede vorm van de laatste tijd ook in dit toernooi door 2,5/3 te scoren, helaas voor hem wist de sterk spelende Stefan De Waal Van ‘Beast’ te temmen door hem knap op remise te houden. Ook in de kopgroep was er een flink spektakel. Jorik Klein wist niet alleen zijn opa Hans te verslaan, maar versloeg zo waar clubkampioen William Gijsen en eindigde op 3/3.

Nog 4 avonden te gaan.  De komende donderdagen is dit toernooi nog mee te spelen.  En dat geldt voor iedereen, maar misschien juist voor de thuisschakers die via de computer of telefoon partijtjes spelen.  Dit is je kans om in het echt, op een echt bord, met tegenstanders die je gewoon ziet, op je eigen niveau eens te schaken. Voor info: www.schakendsliedrecht.nl