Vakantietoernooi Schaakvereniging Sliedrecht Derde Avond


Spectaculaire rentree, opkomende en teruggekeerde talenten

Terwijl velen ergens in Nederland of in het buitenland hun vakantie vieren, schaakt men bij Schaakvereniging Sliedrecht stug door tijdens het Vakantietoernooi. Zestig schakers toonden aan dat ze hun prioriteiten op orde hebben en kruisten de degens met elkaar achter de borden. De Havik was dus weer goed gevuld! Met het bier van de week, Lupulus Blanche, in de koeling en gedoneerd bittergarnituur (of bruin fruit?) stond niets een mooie avond in de weg.

Door de afwezigheid van een aantal topspelers in groep 1 was er meer spanning dan ooit. Niemand domineerde de avond, maar Arjan van der Leij kwam wel in de buurt met twee overwinningen en een remise. Heeft Arjan zijn topvorm weer gevonden? Het hoogtepunt in deze groep was natuurlijk de rentree van Robert van Rekom. Tijdens de eerste twee avonden was hij niet aanwezig, maar met twee remises was hij terug. Een bescheiden begin, maar er volgt vast snel meer.

Ook in groep 2 gebeurde er veel. Jurgen de Haan speelde voor het eerst mee deze zomer en begon spectaculair met drie overwinningen. Hiermee gaat hij samen met Andre van Wingerden aan kop in groep 2. Gaat hij de laatste weken strijden om de overwinning in deze groep? Waleed Alqaefi leek in deze groep niet te kloppen, maar aan het begin van de avond bleek niets minder waar. Maarten Hartkoren versloeg hem en nestelde zich daarmee in de kopgroep.

De derde groep van het vakantietoernooi blijft spectaculair. Nieuwe talenten komen op en oude bekenden lijken alleen maar beter te zijn geworden tijdens hun afwezigheid. Jesse Meerkerk is bijvoorbeeld bezig aan een opmars met twee overwinningen. Koos van den Berg was ook weer in topvorm en versloeg Rik Versteeg, die nog altijd meedraait in de top van de groep. Micha de Jong boekte twee overwinningen en speelde een keer remise waardoor hij ongeslagen blijft na acht partijen. David Prook won ook twee keer en blijft ongeslagen.

Genoeg spanning en gezelligheid dus bij het Vakantietoernooi. Volgende week (17 augustus) gaat het toernooi weer verder met weer drie ronden, veel gezelligheid en natuurlijk een nieuw bier van de week. U kunt zich nog altijd aanmelden via de website van Schaakvereniging Sliedrecht.