Van Foreesten: Schaken, Genezen en Besturen


Jorden van Foreest (Foto: Ab Scheel)

Jorden van Foreest (Foto: Ab Scheel)

Op 6 april komt Jorden van Foreest (16), onze jongste Nederlandse schaakgrootmeester ooit, naar Rotterdam voor twee schaaksimultaans in het kader van schaken tegen kanker. Jorden is in het gezin de oudste van zes kinderen, vijf jongens en een meisje die allen schaken!

Om kennis te kunnen maken met de Van Foreesten, een oud adellijk Hollands geslacht, hebben we gekozen voor het thema Schaken, Genezen en Besturen. Deze drie zitten diep in de genen van de Van Foreesten.

Op 6 april zijn er nog meer schaakactiviteiten waarvoor nog kan worden ingeschreven. De inschrijfgelden komen geheel ten goede aan de strijd tegen kanker.

– Een snelschaaktoernooi voor volwassenen en oudere junioren, met veel prijzen in natura en iedereen krijgt een bijzonder notatieboekje
– Een schoolschaaktoernooi wordt een leuke middag voor onze schaakkidz
– Twee bijzondere boekenacties (Hans Böhm en Alexander Münninghoff), met puzzels en prijzen!
– Verenigingen kunnen inschrijven voor extra notatieboekjes, de opbrengsten zijn voor het goede doel
– Kunstenares Pia Sprong komt langs met haar Rotterdamse Bruggenactie en Margreet Wevers van Schaakkunst komt met leuke verassingen. Margreet heeft ook speciale buttons in twee formaten gemaakt voor dit evenement (zie onderaan deze pagina)
– Het groot Rotterdam Schaakspel is aanwezig, hier mag ook mee worden gespeeld
– Op woensdag 30 maart organiseert de Rotterdamse Schaakbond een bestuurderstoernooi

Het wordt een bijzondere dag waarop schakers zich inzetten voor het goede doel. Want iedere schaker kent wel iemand uit zijn of haar omgeving die overleden is aan de gevolgen van kanker.

Kijk voor alle informatie op www.schakentegenkanker.nl en ook op onze Facebookpagina. Op de site wordt speciale aandacht besteed aan schakers die overleden zijn aan kanker. Zo roepen we hen even in onze herinnering terug en nemen we kennis van een stukje van onze schaakhistorie. Zo kijken zij over onze schouders met ons mee bij deze bijzondere evenementen.

Deze unieke evenementen wil toch niemand niet missen? Tot ziens allemaal op 6 april!

Teun Koorevaar

button 1