Weer een gezellig Klim Op Jeugd Schaaktoernooi


Op zaterdag 22 december werd in OBS Klim-Op te Capelle a/d IJssel het 39e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi gehouden. Het is bijna een traditie, dat op de laatste zaterdag voor de Kerst jeugdschakers en jeugdschaaksters naar de Klim-Op trekken om daar aan dit altijd gezellige toernooi deel te nemen. Dit jaar waren er ruim 60 deelnemers, die uit de regio, maar ook van daar buiten kwamen. 

De deelnemers waren in drie leeftijdsgroepen verdeeld: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. In de jongste groep is het altijd een prachtig gezicht om die kleine denkhoofdjes achter het schaakbord te zien zitten. Deze groep werd overtuigend gewonnen door Denis Borisenko van de thuisspelende vereniging met 8,5 uit 9. Tweede werd Tycho Bultstra van RSR/Ivoren Toren en derde Sparsh Patel van sv Zukertort (Amstelveen). Het beste meisje was Vera Dekker van DSC (Delft).

In de groep t/m 10 jaar was het erg spannend. Er eindigden drie spelers met 5,5 uit 7 op de eerste drie plaatsen. Yuko Paulzen van sc Messemaker had de meeste weerstandspunten. Tweede werd Mees van Batenburg van RSR/Ivoren Toren en derde Rawi Wortman van ssv Klim-Op. Het beste meisje was hier Janice Fu van de thuisspelende vereniging.

Verheugend was, dat in de groep t/m 12 jaar de meisjes bovenin eindigden. Kathleen Velasco van ssv Klim-Op was met 7 uit 7 (!) de rondeteller. Ryan Staal van sv IJsselmonde/Barendrecht wist zich tussen de meiden te werken en werd tweede. Derde werd Dana Verheij van ssv Klim-Op. Vierde was eveneens een meisje: Yisha Chen, eveneens van de Klim-Op. Zij kreeg de prijs voor het beste meisje. 

Theo Heukels had het als wedstrijdleider niet moeilijk: Er werd sportief gestreden om de punten. Martin van Vaalen was de man van de computer en ook dat verliep zonder problemen. 

Organisator Jan Sijbesma kan met zijn rechterhand Bep van Hoorn terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi. Het was weer een schaakfeest, mede door de hulp van vele vrijwilligers. Ook zij worden langs deze weg nogmaals bedankt voor hun inzet!

De eindstanden per groep