RSB Grand Prix


 

Het eerstvolgende RSB Grand Prix-toernooi is op zondag 16 oktober 2022 in Schiedam.

Meer informatie over dit toernooi vind je op de schaakkalender

 

Voor wie is de RSB Grand Prix?

De RSB Grand Prix toernooien zijn er voor iedereen die schaken een leuke sport vindt en is geboren in 2004 of later (dus niet ouder dan 18 jaar).

Opzet

Op de kalender van 2022 komen ten minste 6 RSB Grand Prix toernooien. Elk RSB Grand Prix toernooi duurt een middag.

Indeling

De deelnemers worden op sterkte ingedeeld in vierkampen, zeskampen en achtkampen. De jeugdratings zorgen voor een goede indeling. Zo speelt iedereen tegen spelers die ongeveer net zo goed kunnen schaken.

Speeltempo

In de vierkampen (voor de sterkste spelers) is de bedenktijd per partij 30 minuten per persoon en 5 seconden increment vanaf zet 1. In de zeskampen (voor de gemiddeld sterke spelers) 15 minuten en 5 seconden increment. In de achtkampen (voor de overige spelers) 10 minuten en 5 seconden increment.

Grand Prix klassement

Bij elk toernooi zijn er naast prijzen ook Grand Prix punten te verdienen voor het algemeen klassement. Aan het einde van het jaar worden de punten van de beste drie toernooien van elke deelnemer opgeteld. De winnaar van  het algemeen klassement mag zich RSB Grand Prix kampioen 2022 noemen. Zijn of haar naam komt op de wisselbeker te staan. Verder zijn er prijzen per leeftijdscategorie.

Prijzen

Geldprijzen bij de vierkampen voor de nummers 1 en 2. Bekers en/of medailles bij de zeskampen en achtkampen voor minimaal de nummers 1, 2 en 3.

Kosten

Het inschrijfgeld kan per toernooi verschillen, maar is in 2022 maximaal € 7,50 per toernooi. En daar krijg je dan ook nog een consumptie voor.