RSB Grand Prix


De standen per leeftijdscategorie kunnen opgevraagd worden via de knop Stand hierboven.

Het eerstvolgende RSB Grand Prix-toernooi is op zaterdag 21 september 2019 te Hellevoetsluis.

 

 

Voor wie ?

Voor iedereen die schaken een leuke sport vindt en niet ouder is dan 18 jaar.

Opzet

Er wordt op een middag van 13 tot 17 uur gespeeld. De bovenste 2 groepen spelen in groepen van 6 kinderen waarbij drie kinderen een prijs winnen. De andere groepen spelen in achttallen, ingedeeld naar speelsterkte waarbij vier kinderen een prijs winnen.

Indeling

Er wordt gespeeld in zes- en achtkampen (en soms tienkampen). De RSB-ratings zorgen voor een goede indeling. Iedereen zit in een groep met kinderen die ongeveer net zo goed kunnen schaken.

Grand Prix

Per toernooi zijn er naast prijzen Grand Prix punten te verdienen. Van elke speler worden de beste toernooien meegeteld voor het klassement. Dit jaar worden de beste 5 toernooien meegeteld. In dit algemeen klassement zijn ook prijzen te verdienen.

Systeem

Iedereen speelt tegen even sterke tegenstanders in groepen van 6 of 8. In groepen van 6 is de bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij. In groepen van 8 is de bedenktijd is 15 minuten per persoon per partij. In voorkomende gevallen wordt met groepen van 10 kinderen gespeeld met een bedenktijd van 10 minuten per persoon per partij.

Prijzen

In elke groep wint de helft van de deelnemers een prijs.

Kosten

Meedoen kost € 5,00 en daar krijg je dan ook nog een drankje voor.