Informatie over het Persoonlijk Jeugdkampioenschap (PJK) 2024 van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) voor de leeftijdscategorieën F, G en H, zie:

Informatie over het Persoonlijk Jeugdkampioenschap (PJK) 2024 van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) voor de leeftijdscategorie E, zie:

Informatie over het Persoonlijk Jeugdkampioenschap (PJK) 2024 van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) voor de leeftijdscategorie D, zie:
PJK D 2024

PJK 2020

Het PJK 2020 zit er op. In alle leeftijdscategorieën zijn de winnaars bekend:

Jeugdkampioen H: Ethan Mei. Tweede werd Arne Bultstra, derde Jurre Westerhof en vierde Ruben Parengkuan. Meisjeskampioen H werd Lisa Piek en op de tweede plaats bij de meisjes eindigde Yuna Spoek. Ethan en Arne eindigden gelijk in wedstrijdpunten en speelden nog een barrage. Arne won en mag samen met Lisa naar de Pupillendag (het NK FGH). Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie H.

Jeugdkampioen G: Oscar Koppenens. Tweede werd Amir Tetova, derde Neyo van der Schee, vierde Julian van Capellen en vijfde William Gu. Meisjeskampioen G werd Daria Borisenko. Oscar, Amir en Daria plaatsten zich daarmee voor de Pupillendag (het NK FGH). Klik hier voor de eindstand en uitslagen van de categorie G.

Jeugdkampioen F: Arda Yantur. Tweede werd Parsa Mohebbinezhad, derde Djurre Vermeij, vierde Rayan van Citteren en vijfde Keano van Deelen. Meisjeskampioen F werd Emma Collaert. Arda, Parsa en Emma plaatsten zich daarmee voor de Pupillendag (het NK FGH). Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie F.

Jeugdkampioen E: Arda Yantur. Tweede werd Parsa Mohebbinezhad, derde Badr Haddou, vierde Oscar Koppenens en vijfde Robin Brands. Meisjeskampioen E werd Sarah-Joy Koorevaar. Badr en Oscar eindigden gelijk in wedstrijdpunten en speelden nog een barrage om een plaats voor het NK. Oscar won, zodat hij samen met Arda en Parsa naar het NK E mag. Bij de meisjes eindigde Odette Blom als tweede en speelden Gyopárka Sorbán en Selin Yantur een barrage. Gyopárka won, zodat zij samen met Sarah-Joy en Odette naar het NK E meisjes mag. Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie E.

Jeugdkampioen D: Mees van Batenburg. Tweede werd Louis Liu, derde David Meijboom, vierde Samuel Lopes en vijfde Rawi Wortman. Meisjeskampioen D werd Kristel van Middelkoop. Janice Fu werd tweede en Marlies de Bruijne derde. Al deze winnaars mogen naar het NK D resp. het NK D meisjes. Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie D.

Jeugdkampioen C: Mees van Batenburg. Tweede werd Zimo Qi en derde Dana Verheij. Meisjeskampioen C werd Janice Fu. Zimo mag naar het NK C, omdat Mees verhinderd is. Dana was als titelhouder (NK meisjes D 2019) al zeker van plaatsing.  De kwalificatie voor het NK C meisjes verloopt via bovenregionale kwalificatietoernooien. Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie C.

Jeugdkampioen B: Thijs van Dam. Tweede werd Alan Bakija. Meisjeskampioen B werd Kathleen Velasco. Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie B.

Jeugdkampioen A: Vinh Nguyen Quang. Cedric Kerkmeeser werd tweede. Klik hier voor de eindstand en uitslagen van categorie A.

Overigens duurde de allerlaatste partij van het PJK (tussen Kathleen en Vinh) zo lang, dat er in afwachting van de prijsuitreiking nog een snelschaaktoernooitje werd gespeeld, dat werd gewonnen door Cedric. Zie hier de uitslagen van dat toernooitje.

Archief PJK 2019

Op vrijdag 4 januari en zaterdag 5 januari is in De Boekenberg, te Spijkenisse, door de Rotterdamse Schaakbond in samenwerking met SV Spijkenisse, het RSB Jeugdschaakkampioenschap 2019 (PJK) gehouden voor de categorieën ABCEFGH. Dit keer werd het toernooi dus op twee opeenvolgende dagen in de 2e week van de kerstvakantie gehouden.

De leeftijdscategorieën A, B en C meisjes hebben een bovenregionaal toernooi gespeeld waarin kinderen uit andere regionale bonden behalve de RSB, mogen meedoen om zich te kwalificeren voor het NK 2019. De andere leeftijdscategorieën (C algemeen, D, E, F, G en H) waren regionale toernooien waar alleen kinderen aan konden meedoen en zich kwalificeren die lid zijn van de RSB.

Hieronder volgen per categorie de geplaatste spelers en eventueel de RSB-kampioen met de foto’s. Aan het eind is een link opgenomen naar de volledige uitslagen met de uitslagen per ronde.

Niels Albers heeft foto’s tijdens het gehele toernooi gemaakt. Hartelijk dank. Volg hiervoor deze link: https://www.flickr.com/photos/143614926@N08/albums/72157675254786527

Categorie D
Is gespeeld op 1 en 2 maart 2019 in Capelle aan den IJssel.