2e ronde OKD: Vier oud-kampioenen aan kop


SLIEDRECHT – Ook in de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek waren opnieuw weinig verrassingen te noteren. Van de 25 partijen eindigden er weliswaar slechts 4 in remise en daarvan was de puntendeling tussen Michael Bijkerk (PASCAL) en Marcel Klein wel opvallend te noemen. Opvallend is wel dat van de 7 koplopers met 2 uit 2 er vier oud-kampioenen zijn. Eén daarvan is Willem Barendswaard  die liet zien dat hij graag een tweede titel wil behalen door Louis Rutgers met mooie offers geen kans te geven.

Ook Wim Pool, Wout Boer en Jerry van Rekom lieten zien dat ze niet voor niets ooit het toernooi wisten te winnen. Zij behoren ook tot de koplopers. Ook Meinte Smink, Roel de Jong (Dordrecht) en Kees Wessels hebben nog steeds een 100% score.

Meinte Smink en Tim Schakel maakten beiden geen fouten, maar ergens slaagde Smink er in met beter spel het punt naar binnen te harken. Oud-kampioenen Joost Stoker en Wim Pool hielden elkaar lang in evenwicht maar de routine van Pool gaf tenslotte toch de doorslag.

Sliedrechts clubkampioen Niels Mijnster moet al meteen in de achtervolging na een moeizame remise tegen ‘huisschaker’ Michiel de Ruiter.

Ook Robert van Rekom (tegen Eddy Korevaar), Wim Hokken en Jorik Klein (tegen elkaar) morsten een halfje en zullen de volgende ronde moeten winnen om kanshebber te blijven.

Teus Slotboom wist na een ingewikkelde partij het offer van Mark van Hulst te weerleggen en scoorde zodoende een vol punt.

Sami Al-Yasin won erg snel van Ferhat Erdogan, terwijl Gerrit de Jong (PASCAL) hetzelfde deed tegen Mike Boom.

Leo Koppelaar kreeg de volle aandacht van het publiek in zijn partij tegen Bram Capelle. Lang zat een stunt in de lucht, echter Koppelaar verspeelde in het eindspel een belangrijke pion en zag daarna zijn stelling instorten.

Johan Gijsen hield het lang vol, maar uiteindelijk wist Martin van Wingerden (PASCAL) toch te winnen.

Ook Arco van Houwelingen hield het lang vol tegen een sterkere tegenstander. Pas na lange tijd spelen vond Jaap Euser de juiste combinatie en moest Van Houwelingen zijn koning omleggen.

Cees Moes speelde een sterke partij, maar maakte één foutje, dat direct door Martin Prins werd afgestraft.

A.s. donderdag wordt de 3e ronde gespeeld. Onderaan wachten 9 spelers nog op hun eerste punt, maar met nog 5 ronden te gaan is alles mogelijk!

Willem Barendswaard 

Willem Barendswaard  is één van de leiders na twee ronden