Kampioenen OKD 2018 gehuldigd


SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag zijn bij Schaakvereniging Sliedrecht de kampioenen van het Open kampioenschap van de Drechstreek editie 2018 gehuldigd. Nadat voorzitter Jerry van Rekom eerst de vrijwilligers van afgelopen seizoen in het zonnetje had gezet kregen Tobias Dekker en Wim Pool als duokampioen de fel begeerde wisselbeker in handen.

Zowel Dekkers als Pool behaalden 5,5 punten uit 7 partijen en omdat ook de zogenoemde weerstandspunten gelijk bleken te zijn werden beiden als kampioen betiteld van de dertiende editie van het populaire regiotoernooi.

William Gijsen kreeg als de nummer drie ook een gouden beker. Van deze jeugdspeler wordt verwacht dat hij de komende jaren een favoriet gaat worden in de strijd om de eerste plaats. Ook Wout Boer (vierde) en Peter van den Bergh (vijfde) ontvingen een beker.

Tobias Dekker en Wim Pool als duokampioenen

Groep 2 werd op overtuigende wijze gewonnen door Brabander Jan Sulman, die het menig sterke speler lastig maakte. Met 4,5 punten eindigde Sulman keurig in de top 10 en werd dus de terechte winnaar van de tweede groep. Bert Dobber werd tweede, terwijl Jurgen de Haan als derde op het podium plaats mocht nemen.

Michiel Bijkerk (Papendrecht) werd de verrassing van het toernooi, terwijl Ferhat Erdogan de meeste Elo-winst pakte en zodoende ook in de prijzen viel. Tenslotte ging de aanmoedigingsprijs naar nieuwkomer Arco van Houwelingen, die met de week beter gaat spelen en daarvoor met een beker werd beloond.

Volgend jaar zal ook weer vanaf mei de veertiende editie van het OKD plaats gaan vinden.

door: Jerry van Rekom