Mark Timmermans wint voor de 7e keer het Fianchetto Oliebollentoernooi


Op donderdag 27 december werd weer het traditionele Oliebollentoernooi van S.V. Fianchetto in Schiedam gespeeld. Na een welkomstwoord van voorzitter Jan Verheij kreeg Bart van der Sloot het woord. Hij herdacht in waardige bewoordingen het recente overlijden van onze oud-voorzitter Wim van Mullem waarna voor de verandering op verzoek nu eens werd geapplaudisseerd.

Daarna werd met enige vertraging begonnen met de voorrondes. Grootste verrassing was de plaatsing van Jouke van Gosliga voor de hoofdfinalegroep. Oud-kampioen Mark Timmermans scoorde overigens 6-6 en de rest van de favorieten speelden zich ook in de finalegroep 1.

Debutant Robin Greeuw haalde in groep 7 een mooie score en verloor alleen van Jos Oskam. Leonardo Ayala bleef ongeslagen in groep 8 en dat gold ook voor de jeugdige Qian Huang. Gilles Deegeling haalde ook een maximale score in voorronde groep 10.

Tussendoor en ook in de pauze werden weer vele oliebollen genuttigd en ook de drankjes vloeiden rijkelijk. De finalegroep 1 werd nooit erg spannend want Mark Timmermans heerste als gebruikelijk. Hij won al zijn partijen en werd zo voor de 7e keer kampioen !!

Mark Timmermans (l) won voor de 7e maal.

Lees verder bij: https://fianchetto-chessclub.blogspot.com/2018/12/mark-timmermans-wint-voor-de-7e-keer.html