Michiel van Woerden wint het 69e Druivenschaaktoernooi


In de Kiem in ’s-Gravenzande  eindigde vrijdag 1 september  het 69e  Druivenschaaktoernooi.  Michiel van Woerden stond voorafgaand aan de laatste ronde een half punt voor op Henk van Putten.  In hun  onderlinge partij moesten zij uitmaken wie het Druivenschaaktoernooi zou gaan winnen. Michiel had genoeg  aan een remise terwijl Henk moest winnen.  In een gelijkopgaande partij  forceerde Michiel remise en hiermee won hij het 69e Druivenschaaktoernooi.
Voorzitter Paul Brasser opende op de eerste van drie avonden het toernooi met een openingswoord. Zoals gebruikelijk waren er weer Westlandse druiven, notatieboekjes en voor ¾ van de deelnemers een mooie prijs.

De eerste teamprijs ging naar DD 1  uit Den Haag bestaande uit Theo van Orsouw, Jaco Arkesteijn, Rein de Ruiter en Raf Hogezand. De tweede prijs ging naar Schaakmat Westland 1 gevolgd door  Schaakmat  Westland 2  dat als derde eindigde.

Bij het jeugdtoernooi werd Hayun Shin van het Haagse DD afgetekend eerste. Hij eindigde met 5 punten uit 6 wedstrijden.  Tweede werd Rens Zuijderwijk die gelijk eindigde met Johan Westerveld met 2 ½ uit 5 punten. Loting moest hier de uitkomst bieden en Rens was de gelukkigste. De eerste teamprijs ging naar het team van Hayun, Daan en Briq.

Er deden dit jaar 108 deelnemers mee,  Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Voor alle uitslagen, foto’s en overige informatie kunt u kijken op www.druivenschaaktoernooi.nl. Graag verwelkomen wij u volgend jaar opnieuw op vrijdag 31 augustus, maandag 3 september en vrijdag 7 september.

Bron: Thierry Bieger