Ricardo Klepke wint zomeravondschaak van De Pionier


Al na de zevende ronde van dit in de maanden juli en augustus georganiseerde toernooi was Ricardo niet meer in te halen door de andere deelnemers. Een mooie voorbereiding eigenlijk voor het PK van de RSB!

Ricardo Klepke (r)En in de laatste ronde zette hij nog eens een kers op die fraaie taart door de maximaal mogelijke score te bereiken. Die score wordt berekend over de 5 beste prestaties. Het toernooi bestond dit jaar uit twee rapidavonden met een bedenktijd van resp. een half uur en een kwartier per partij en een snelschaakavond waarbij elke speler 5 minuten per partij kreeg. En dit dan drie keer, omdat genoemde maanden dit jaar in totaal negen donderdagen kenden.

Ricardo stroomde in de derde ronde in en bevestigde meteen zijn reputatie door alles te winnen wat hij kreeg voorgeschoteld. Ook z’n tweede avond was van hetzelfde laken een pak. In zijn derde avond liet hij een heel klein steekje vallen door “slechts” 13 van de mogelijke 15 punten te scoren. Dat smetje op zijn blazoen poetste hij echter de laatste avond weg door opnieuw al zijn partijen te winnen en meteen een – waarschijnlijk – record voor het ZAS vast te leggen met een maximale score van 75 punten over 5 avonden!

Als tweede eindigde tenslotte Pionier Jan van Dam, die op de laatste avond zijn score nog wist te verhogen tot 61½ punt, daarmee de nummer 3, Daniel Zevenhuizen, 4 punten voor blijvend. Daniel was deze avond afwezig en scoorde 57½ punt uit 4 avonden. Hij bleef daarmee Pionier Michiel Landman net een half puntje voor. Michiel wist die achterstand de laatste avond niet goed te maken, hoewel hij aardig in de buurt kwam.

De eindstand van dit 14de ZAS is hieronder te zien. Ook op de site van De Pionier (http://depionier.blogspot.com/) is er nog veel te lezen over dit toernooi.

Downloaden (PDF, 182KB)